Mi történik, ha az olaszok két ikonikus édességét, a tiramisut és a nutellát összepárosítjuk? Az édességimádók kedvence! Egy isteni finom, krémes finomság, amit ráadásul még sütni sem kell! Ismerd meg hogyan készül a nutellamisu, a recept egyenesen Olaszországból van. A recept alján ahhoz is kapsz tippet, hogyan készítheted el tojás nélkül.
Nutellamisu – nutella tiramisu hozzávalók:
- 250 g babapiskóta
- 500 g mascarpone
- 3 db tojás
- 150 g nutella
- 4 dl kávé
- 2 dl tej
- 150 g cukor
- 30 g keserű kakópor
- 50 g törökmogyoró
Nutellamisu – nutella tiramisu elkészítése:
1.Válaszd szét a tojásokat!
2. A tojásfehérjéből verjél kemény habot!
3. A tojássárgáját keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a mascarponét.
4. Óvatosan keverd a tojásfehérjét a mascarponés krémhez.
5. A nutellát olvaszd fel 0,5 dl tejjel.
6. A mogyorót egy mozsárban vagy egy robotgép segítségével aprítsd durvára.
7. A kávét keverd össze a maradék 1,5 dl tejjel.
8. Mártsd a kávéba babapiskótákat, és helyezd őket egy tál aljára.
9. A babapiskótás rétegre kend a mascarpone krém felét.
10. A mascarpone krémre jön egy adag nutella.
11. A nutella réteget szórd meg a durvára darabolt mogyoróval.
12. Ismételd meg még egyszer a rétegeket, babapiskóta, mascarpone krém, nutella.
13. A nutella tiramisu tetejét szórd meg kakaóporral, és mogyoró darabokkal, és tedd a hűtőbe pár órára.
Tojás nélkül készítenéd a nutella tiramisut?
A nutellamisut tojás nélkül is el lehet készíteni.
A 3 db tojást helyettesítsd 4 dl habtejszínnel. A tejszínből verjél habot, és azt keverd a mascarponéhez a tojás helyett.