Szereted a tiramisut? Tudtad, hogy süteményként is el lehet készíteni? Próbáld ki a tiramisu szeletet, garantáltan imádni fogod!
Tiramisu szelet hozzávalók:
piskótához:
2 db piskótára lesz szükség, ezért a mennyiségeket kétszer kell venni
- 3 db tojás
- 3 ek. liszt
- 3 ek. cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 dl olaj
krémhez:
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 dl tej
- 500 g mascarpone
- 1 csomag zselatin fix
- 5 dl habtejszín
- 100 g porcukor
- vanília aroma
további hozzávalók:
- babapiskóta
- kávé
- rum aroma
Tiramisu szelet recept
A tiramisu szelethez először a piskótát készítsd el.
1.Válaszd szét a tojásokat.
2. A tojások fehérjét verd kemény habbá egy evőkanál cukorral.
3. A tojások sárgáját két evőkanál cukorral habosítsd fehéredésig.
4. Add a sárgájához az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
5. Keverd óvatos mozdulatokkal a fehérjét a masszához.
6. Bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit, és 180 fokon süsd 15-20 percig.
7. Ezt a folyamatot ismételd meg, mert két piskótalapra van szükség a tiramisu szelethez.
8. Főzd meg a vanília pudingot 3 dl tejben. Ha édesebben szereted, akkor adhatsz hozzá pár kanál cukrot.
9. A kihűlt pudingot habosítsd ki a mascarponéval, add hozzá a cukrot, vanília aromát és zselatin fixet, és keverd a felvert tejszínhez.
10. Most jön a tiramisu szelet összeállítása. Helyezd bele az egyik piskótát abba a tepsibe, amelyikben sütötted.
11. Kend a piskótára a krém felét.
12. A babapiskótákat áztasd a kávéba, majd sorakoztasd fel a krémen.
13. Kend a babapiskótákra a krém másik felét, de hagyj a krémből egy keveset a tiramisu szelet tetejére.
14. Helyezd a másik piskótát a krémre, és a piskóta tetejét kend be vékonyan krémmel, és szórd meg kakaóporral.
15. A tiramisu szeletet tálalás előtt legalább fél napra tedd hűtőbe.
TIPP
Kakaós piskótával is készítheted a tiramisu sütit.
Az eredeti recept a sussvelemreceptek.hu weboldalon jelent meg és a szerző engedélyével lett publikálva.