Narancsos tiramisu torta Anger Zsolttól

narancsos tiramisu torta Anger Zsolttól

Anger Zsolt színművész, a Konyhanőkök VIP korábbi döntőse narancsos tiramisu tortát készített a Főmenü című műsorban. A narancsos ízvilágot kandírozott narancshéj és narancslikőr biztosítja. Zsolt a tiramisu krémjét tojással készíti, de hőkezeli mind a sárgáját, mind a fehérjét.

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 3 + 3 evőkanál cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 csomag, 2×20 dkg babapiskóta
  • 1 db vaníliarúd
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 1 db narancs
  • 1 dl narancslikőr
  • 2 dl espresso kávé

Tetejére:

  • 2 evőkanál kávépor
  • 4 evőkanál kakaópor

Narancsos tiramisu torta Anger Zsolttól

1 A kandírozott narancshéjhoz öntsd hozzá a narancslikőrt. Ha gyerekbaráttá szeretnéd tenni a receptet, akkor egy tűzálló tálban legyen a likőrős kandírozott narancshéj, amit gyújts meg. Így az alkohol el fog párologni.

2. Válaszd szét a tojásokat.

3. A tojások sárgáját hőkezelni kell, ezért egy olyan tálba rakd, amit majd gőz felé tudsz rakni. A tojássárgákhoz adjál 3 evőkanál cukrot, és egy habverővel keverd el.

4. Tedd a cukros tojást gőz fölé, és folyamatosan keverve hőkezeld.

5. Adj a tojáshoz egy vanília rúd kikapart magjait.

6. Egy másik kis lábosban cukorszirupot kell főzni. Tegyél bele 3 evőkanál cukrot és két evőkanál forró vizet. Kezdd el alacsony lángon melegíteni. Ha felforrt, és a cukor teljesen elolvadt, akkor jó.

7. A tojásfehérjékhez adjál egy csipet sót, és robotgéppel kezdj el habot verni belőle.

8. Ahogy vered a habot, nagyon vékony sugárban adagold hozzá a cukorszirupot.

9. Reszelj a fehérjébe egy narancsnak a héját.

10. Közben a tojássárgájás keverék már langyosra hűlt, keverd hozzá a mascarponét.

11. Utána keverd hozzá óvatosan a tojásfehérje habot, vigyázz, hogy ne törjön össze a hab.

12. A tiramisu krémet tedd a hűtőbe.

13. A kávéba önts egy keveset a kandírozott narancs levéből.

14. Mártsd a babapiskótákat a kávéba, és rakj ki vele egy kapcsos tortaforma alját.

15. A tortaformán körbe rakj egy “transzfer fóliát”, amit a cukrászok is szoktak használni, amivel a tortaszeleteket elválasztják. Így majd szépen ki lehet szedni a formából a tiramisut.

16. Az első réteg babapiskótára jön egy adag tiramisu krém.

17. Jön egy újabb réteg kávéba mártott babapiskóta.

18. A második babapiskóta réteget szórd meg kandírozott narancshéjjal.

19. Jön a maradék tiramisu krém.

20. Keverd össze a kávéport a kakóporral, és szitáld a narancsos tiramisu torta tetejére.

21. Tedd a tiramisu tortát a hűtőbe legalább 6 órára, de a legjobb egy egész éjszakára.

22. Tálalás előtt szórd meg a tetejét kávés kakaóporral.

23. Szedd le a kapcsos tortaforma szélét, és távolítsd el a fóliát.

24. Szeleteled fel a narancsos tiramisu tortát, és zsebeld be a bókokat.

narancsos tiramisu torta szelet Főmenü

A recept videóját itt tudod megnézni.

Summary
recipe image
Recipe Name
Narancsos tiramisu torta
Author Name
Published On
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)