Tiramisu brownie

tiramisu brownie

Szaftos csokis brownie, lágy mascarponés krémmel a tetején. Ki tudna ellenállni a tiramisu browninak?

Tiramisu brownie hozzávalók:

20 x 20 cm-es tepsihez

Browniehoz:

  • 20 dkg étcsoki
  • 16 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg vaj
  • 3 db tojás

A tiramisu krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kanál porcukor
  • 1 dl espresso kávé
  • kakaópor

Tiramisu brownie elkészítése:

1.Tördeld a csokit egy tálba, add hozzá a vajat, és olvaszd fel gőz felett, vagy mikróban. Hagyd langyosra hűlni.

2. Üsd egy másik tálba a tojásokat, add hozzá a cukrot és egy kézi robotgép segítségével keverd fehéredésig.

3. A tojásos keveréket add az olvasztott csokihoz és keverd simára.

4. Add a lisztet is a masszához és keverd simára.

5. Tedd a brownie masszáját egy sütőpapírral bélelt 180 fokra előmelegített tepsibe, és süsd 30 percig.

6. Ha a brownie megsült, vedd ki a sütőből és hűtsd ki.

7. A szobahőmérsékletű mascarponét keverd simára a cukorral és a vaníliakivonattal.

8. A hideg tejszínből vérjél habot, közben adagold hozzá a porcukrot..

9. A tejszínhab felét keverd a mascarponés krémhez, lazítsd fel.

10. A tejszínhab másik felét már óvatosan keverd a krémhez.

11. A brownie tetejét locsold meg a kávéval, ettől még szaftosabb lesz.

12. Kend a tiramisu krémet a brownie tetejére.

13. Tedd a tiramisu browniet a hűtőbe legalább egy órára.

14. Tálalás előtt szórd meg kakaóporral.

Ha szereted a brownie-t nézd meg ezeket a recepteket is:

Summary
recipe image
Recipe Name
Tiramisu brownie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time