A tiramisu az egyik legnépszerűbb desszert a világon, és minden sztárszakácsnak van saját tiramisu receptje. Nincs ez másképp Nigella esetében sem. Nigella egy extra hozzávalóval teszi különlegessé a tiramisut, ez pedig a baileys, az ír krémlikőr. Mivel ez a recept is nyers tojással készül, akár csak az eredeti tiramisu, ezért csak friss tojást használj, alaposan mosd meg, és a baileys tiramisut hűtőben tárold!
Baileys tiramisu hozzávalók:
- 400 g babapiskóta
- 500 g mascarpone
- 2 db tojás
- 75 g kristálycukor
- 2,5 dl baileys
- 9 teáskanál nescafé
- 3,5 dl víz
- 2,5 teáskanál keserű kakaópor
Baileys tiramisu elkészítése:
1.A nescafét tedd forró vízbe, keverd össze, majd hűtsd ki.
2. Válaszd szét a tojásokat, két tojássárgájára és 1 tojásfehérjére lesz szükség
3. A két tojássárgáját keverd a cukorral fehéredésig.
4. Adj 1,75 dl baileyst és a mascarponét a tojássárgás keverékhez, és keverd össze.
5. Verj habot az 1 db tojásfehérjéből, és óvatosan keverd a mascarponés krémhez.
6. Keverj a kávéhoz 1,75 dl baileyst, és mártsd a babapiskótákat a baileyses kávés keverékbe. Figyelj, hogy minden oldalán érje a kávé, de ne ázzon el túlságosan.
7. Helyezd a babapiskótákat egy 22 cm-es tál aljára.
8. A babapiskóta tetejére rakd a baileyses mascarpone krém felét.
9. Rakj ki egy újabb réteg kávéba áztatott babapiskótát.
10. Most jön a mascarpone krém másik fele.
11. Takard le a baileys tiramisut fóliával, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.
12. Tálalás előtt szitálj keserű kakaóport a baileys tiramisu tetejére.