Csokis tiramisu Jamie Oliver-től

csokis tiramisu Jamie Olivertől

Hogyan készíti Jamie Oliver a tiramisut? Hát egy extra csavarral, ugyanis az ő tiramisujába csokoládé is kerül, mivel véleménye szerint a kávé és a csokoládé annyira passzolnak egymáshoz. Ami még eltérés az eredeti tiramisuhoz képest, hogy Jamie a tojások fehérjét is felhasználja a tiramisuhoz, és egy kevés narancshéjjal is megbolondítja.

Csokis tiramisu hozzávalók:

14 adaghoz

  • 250 g étcsoki (70 %-os)
  • 50 g vaj
  • 175 g babapiskóta
  • 400 ml forró, édesített fekete kávé
  • vin santo, vagy más édes desszert bor
  • 4 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 750 g mascarpone
  • 2 db narancs
  • néhány kávészem

Jamie Oliver tiramisu receptje:

1.Gőz fölött olvassz fel 200 g csokoládét. (A maradék 50 g csokoládéra még szükség lesz, azt hagyd egyben és tedd félre.) Ha felolvadt a csoki, add hozzá a vajat, és egy csipet só, és várj míg minden elolvad, keverd egyneművé.

2. Készíts elő egy 30 cm átmérőjű és 12 cm magas edényt, és az alját rakd ki babapiskótával. Öntsd le a babapiskótát a forró, édesített kávéval.

3. Keverj egy kevés vin santo-t az olvasztott csokihoz, és kend az olvasztott csokit a babapiskóta tetejére.

4. Válaszd szét a tojásokat.

5. Add a cukor a tojássárgához, és keverd habosra, míg a cukor el nem olvad. Ez kb. 5 perc elektromos habverővel.

6. Add a cukros tojáshoz a mascarponét, és egy narancs reszelt héját, és keverd össze.

7. Egy csipet sóval készíts habot a tojásfehérjékből.

8. Egy nagy keverőlapáttal óvatosan forgasd bele a mascarponés krémbe a tojásfehérje habot.

9. A mascarponés krémet kanalazd a csokis rétegre, és kend el egyenletesen.

10. A tiramisu tetejét szórd meg kávébab törettel, a maradék csokiból készített csoki forgáccsal, és reszelt narancshéjjal.

11. Tedd a tiramisut a hűtőbe legalább 2 órára.

Summary
recipe image
Recipe Name
Csokis tiramisu
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)