Hogyan készíti Jamie Oliver a tiramisut? Hát egy extra csavarral, ugyanis az ő tiramisujába csokoládé is kerül, mivel véleménye szerint a kávé és a csokoládé annyira passzolnak egymáshoz. Ami még eltérés az eredeti tiramisuhoz képest, hogy Jamie a tojások fehérjét is felhasználja a tiramisuhoz, és egy kevés narancshéjjal is megbolondítja.
Csokis tiramisu hozzávalók:
14 adaghoz
- 250 g étcsoki (70 %-os)
- 50 g vaj
- 175 g babapiskóta
- 400 ml forró, édesített fekete kávé
- vin santo, vagy más édes desszert bor
- 4 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 750 g mascarpone
- 2 db narancs
- néhány kávészem
Jamie Oliver tiramisu receptje:
1.Gőz fölött olvassz fel 200 g csokoládét. (A maradék 50 g csokoládéra még szükség lesz, azt hagyd egyben és tedd félre.) Ha felolvadt a csoki, add hozzá a vajat, és egy csipet só, és várj míg minden elolvad, keverd egyneművé.
2. Készíts elő egy 30 cm átmérőjű és 12 cm magas edényt, és az alját rakd ki babapiskótával. Öntsd le a babapiskótát a forró, édesített kávéval.
3. Keverj egy kevés vin santo-t az olvasztott csokihoz, és kend az olvasztott csokit a babapiskóta tetejére.
4. Válaszd szét a tojásokat.
5. Add a cukor a tojássárgához, és keverd habosra, míg a cukor el nem olvad. Ez kb. 5 perc elektromos habverővel.
6. Add a cukros tojáshoz a mascarponét, és egy narancs reszelt héját, és keverd össze.
7. Egy csipet sóval készíts habot a tojásfehérjékből.
8. Egy nagy keverőlapáttal óvatosan forgasd bele a mascarponés krémbe a tojásfehérje habot.
9. A mascarponés krémet kanalazd a csokis rétegre, és kend el egyenletesen.
10. A tiramisu tetejét szórd meg kávébab törettel, a maradék csokiból készített csoki forgáccsal, és reszelt narancshéjjal.
11. Tedd a tiramisut a hűtőbe legalább 2 órára.
Nézd meg ezeket a tiramisu recepteket is!





