Gianni tiramisu receptje

Gianni tiramisu receptje

Vajon hogyan készíti Gianni Annoni, a Magyarországon élő legismertebb olasz a legnépszerűbb olasz desszertet a tiramisut? Gianni nem csak olasz, de a gasztronómiához is sok köze van, több étterme is volt és több szakácskönyvet is kiadott már. Nem meglepő módon Gianni tiramisu receptje nyers tojással készül, ahogy az eredeti tiramisu is. Gianni szerint a tiramisu szíve és lelke a sok tojás, ez adja az alapját, aki nem akar tojást enni, az inkább válasszon magának másik desszertet, ami eleve tojásmentes, de ne akarjon tiramisut tojás nélkül készíteni.

Gianni kristálycukrot használ az édesítéshez, nem porcukrot.

Gianni tiramisujában alkohol sincs, de azt mondja, hogy lehet hozzá használni egy minőségi sötét rumot vagy Marsala likőrbort, de a rumaromát szentségtörésnek tartja, ahogy a vaníliát, pudingport, lapzselatint és citromhéjat is.

Ami még érdekesség, hogy kör alakú tálban javasolja elkészíteni.

Gianni féle tiramisu hozzávalók:

  • 6 db tojássárgája
  • 250 g kristálycukor
  • 500 g mascarpone
  • 40 db babapiskóta
  • erős feketekávé
  • kakaópor

Gianni tiramisu receptje:

1 Készítsd el az erős feketekávét és hagyd kihűlni.

2. Keverd habosra a tojássárgáját és a cukrot.

3. Óvatosan forgasd a mascarponét a tojásos krémbe, a tiramisu krémnek lágynak kell lennie.

4. Áztass be 20 db babapiskótát a kávéba, figyelve arra, hogy ne áztasd el.

5. Tedd a beáztatott babapiskótákat egy kör alakú tálba.

6. Kend a tiramisu krém felét a babapiskóta rétegre.

7. Mártsd kávéba a maradék 20 db babapiskótát, és rakd sorban a krém tetejére.

8. Kend a maradék krémet a második babapiskóta sor tetejére.

9. Szórd meg kakaóporral a tetejét.

10. Tálalásig tedd hűtőbe.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gianni tiramisu receptje
Author Name
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)