Meggyes tiramisu

meggyes tiramisu tojás nélkül

A savanykás meggy nagyon jól illik a krémes tiramisuhoz, egyszer próbáld ki mindenképpen a meggyes tiramisut, mert garantáltan imádni fogod!

Ebben a receptben a legegyszerűbb elkészítési módot ismerheted meg meggybefőttel, de lehet friss meggyből is készíteni, de akkor a meggyet cukorral fel kell főzni.

Ez a meggyes tiramisu tojás nélkül készül, mivel a leggyakrabban nyáron készítjük, és ilyenkor biztonságosabb a nyers tojást hanyagolni.

Az eredeti tiramisuba szoktak alkoholt is rakni, ha szeretnéd feldobhatod egy kevés meggylikőrrel, vagy meggypálinkával. Azt a meggylébe kell keverni, és abba kell a babapiskótát mártani.

Fűszerekkel is meg lehet bolondítani, a fahéj nagyon jól illik a meggyhez.

Készíthetsz belőle csokis meggyes tiramisut is, hiszen ez a két alapanyag nagyon jól illik egymáshoz. A tetejére, és a rétegek közé is rakhasz reszelt csokoládét.

Meggyes tiramisu hozzávalók:

  • 350 g babapiskóta
  • 500 g mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 180 g porcukor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • kakaópor vagy reszelt csoki a tetejére

Meggyes tiramisu elkészítése:

1 A mascarponét keverd habosra a cukor felével.

2. A behűtött tejszínből verjél habot a porcukor másik felével.

3. Add a mascarponéhoz a tejszínhabot és óvatosan keverd össze.

4. A babapiskótákat mártsd bele a meggybefőtt levébe, és rakd ki vele egy tál alját.

5. A babapiskóta rétegre osszlasd el a meggybefőtt szemeket.

6. Egyengesd el a mascarponés krém felét.

7. Jön egy új réteg meggybefőtt lébe mártott babapiskóta.

8. Egy réteg meggyszemek.

9. Végül a maradék mascarponés krém.

10. A meggyes tiramisut rakd a hűtőbe pár órára.

11. Tálalás előtt szórd meg a meggyes tiramisu tetejét kakaóporral vagy reszelt csokival.

Summary
recipe image
Recipe Name
Meggyes tiramisu tojás nélkül
Published On
Total Time