A narancstól nagyon üde és friss lesz a tiramisu. Kávé és nyers tojás nélkül készül, így gyerekek is bátran fogyaszthatják a narancsos tiramisut.
Narancsos tiramisu hozzávalók:
- 250 g mascarpone
- 200 g babapiskóta
- 2 dl habtejszín
- 60 g cukor
- 2 db narancs
- 2 evőkanál kakaópor
Narancsos tiramisu recept:
1.Jó alaposan mosd meg a narancsokat, és reszeld le a narancs héját.
2. Vágd félbe a narancsokat, és facsard ki a levüket.
3. A mascarponét keverd el a cukor felével és a reszelt narancshéjjal.
4. A habtejszínből verjél habot a cukor másik felével.
5. A tejszínhabot óvatosan forgasd össze a mascarpone krémmel.
6. A babapiskótákat mártsd meg a narancslében, és helyezd egy tálba egymás mellé.
7. A babapiskóta rétegre kenj egy adag narancsos mascarpone krémet.
8. Jön egy újabb adag narancslébe mártott babapiskóta. Addig folytasd a narancsos tiramisu rétegzését, míg el nem fogynak az alapanyagok. A narancsos tiramisu tetején mascarpone krém legyen.
9. Tedd letakarva a hűtőbe a narancsos tiramisut 3-4 órára legalább, hogy a piskóta megpuhuljon.
10. Tálalás előtt szórd meg kakaóporral a narancsos tiramisu tetejét, és díszítheted még narancshéjjal, narancs karikákkal is.
Tippek a narancsos tiramisuhoz:
Ha felnőtteknek készíted akkor a narancsléhez, amiben megforgatod a babapiskótát, keverhetsz narancs likőrt is.
Ha még fokozni szeretnéd a narancsos ízt, akkor narancs filé darabokat is rétegezhetsz a tiramisuba.
A csokoládé nagyon jól passzol a narancshoz, így a narancsos tiramisu tetejét a kakaópor mellett megbolondíthatod még reszelt étcsokoládéval is!