Narancsos tiramisu

narancsos tiramisu

A narancstól nagyon üde és friss lesz a tiramisu. Kávé és nyers tojás nélkül készül, így gyerekek is bátran fogyaszthatják a narancsos tiramisut.

Narancsos tiramisu hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g babapiskóta
  • 2 dl habtejszín
  • 60 g cukor
  • 2 db narancs
  • 2 evőkanál kakaópor

Narancsos tiramisu recept:

1.Jó alaposan mosd meg a narancsokat, és reszeld le a narancs héját.

2. Vágd félbe a narancsokat, és facsard ki a levüket.

3. A mascarponét keverd el a cukor felével és a reszelt narancshéjjal.

4. A habtejszínből verjél habot a cukor másik felével.

5. A tejszínhabot óvatosan forgasd össze a mascarpone krémmel.

6. A babapiskótákat mártsd meg a narancslében, és helyezd egy tálba egymás mellé.

7. A babapiskóta rétegre kenj egy adag narancsos mascarpone krémet.

8. Jön egy újabb adag narancslébe mártott babapiskóta. Addig folytasd a narancsos tiramisu rétegzését, míg el nem fogynak az alapanyagok. A narancsos tiramisu tetején mascarpone krém legyen.

9. Tedd letakarva a hűtőbe a narancsos tiramisut 3-4 órára legalább, hogy a piskóta megpuhuljon.

10. Tálalás előtt szórd meg kakaóporral a narancsos tiramisu tetejét, és díszítheted még narancshéjjal, narancs karikákkal is.

Tippek a narancsos tiramisuhoz:

Ha felnőtteknek készíted akkor a narancsléhez, amiben megforgatod a babapiskótát, keverhetsz narancs likőrt is.

Ha még fokozni szeretnéd a narancsos ízt, akkor narancs filé darabokat is rétegezhetsz a tiramisuba.

A csokoládé nagyon jól passzol a narancshoz, így a narancsos tiramisu tetejét a kakaópor mellett megbolondíthatod még reszelt étcsokoládéval is!