Erdei gyümölcsös tiramisu

erdei gyümölcsös tiramisu tálban

Erdei gyümölcsös tiramisu tojás nélkül tejszínnel, kávé nélkül, gyerekek is bátran fogyaszthatják, garantáltan imádni fogják! Fagyasztott gyümölcsöt is lehet használni, így egész évben készülhet, nem csak nyáron.

Ez a recept nem túlságosan édes, inkább savanykás, de a cukor mennyiségét lehet ízlés szerint növelni.

A tejet, amiben a piskótát megmártjuk lehet ízesíteni gyümölcspálinkával vagy rummal, így már nem lesz gyerekbarát.

Erdei gyümölcsös tiramisu hozzávalók:

  • 25 dkg babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 40 dkg erdei gyümölcs
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 4 dkg porcukor

Erdei gyümölcsös tiramisu recept:

1 Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, akkor engedd fel.

2. Szitáld a porcukrot a mascarponéhoz és  keverd simára.

3. A hideg tejszínből egy kézi robotgép segítségével készíts tejszínhabot.

4. A tejszínhab felét keverd a mascarponés krémhez.

5. A tejszínhab második felét már óvatos mozdulatokkal keverd a mascarponéhoz, hogy a hab ne törjön össze.

6. Langyosítsd meg a tejet.

Minden alapanyag elkészült, most jön az erdei gyümölcsös tiramisu összeállítása:

7. A babapiskótákat mártsd meg a tejben, és rakj ki egy réteget egy tál aljában.

8. Az babapiskóta rétegre kend a mascarpone krém felét.

9. A mascarpone réteg tetejére tedd az erdei gyümölcs felét.

10. Ezt követően jön egy újabb réteg babapiskóta, majd mascarpone, és a tetejére erdei gyümölcs.

11. Tedd az erdei gyümölcsös tiramisut a hűtőbe legalább 3 órára, hogy az ízek összeérjenek.

erdei gyümölcsös tiramisu