Ha szereted a gesztenye pürét, akkor a gesztenyés tiramisut is imádni fogod! Gyorsan, sütés nélkül elkészítheted, és a gesztenye egy különleges karaktert ad neki, karácsonyi desszertként is tálalhatod.
Gesztenyés tiramisu tojás nélkül hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl hideg habtejszín (30 %)
- 8 dkg porcukor
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 25 dkg édes gesztenyemassza
- 2 dl kávé
- kevés rum
- 25 dkg babapiskóta
- kakaópor és reszelt csoki a tetejére
Gesztenyés tiramisu elkészítése:
1.A behűtött tejszínből verjél habot a cukor felével.
2. A mascarponét habosítsd fel a cukor másik felével és a vaníliával.
3. Add a tejszínhab felét a mascarponéhez, ezzel lazítsd fel a tiramisu krémet.
4. A maradék tejszínhabot óvatos, nagy mozdulatokkal keverd a mascarponés krémhez.
5. Keverd össze a hideg kávét és a rumot, és mártsd meg benne a babapiskótákat, majd rakd ki a beáztatott babapiskótával egy tál alját.
6. A babapiskótákra kend a mascarpone krém felét.
7. Nyomd át krumpli nyomón a gesztenyemasszát, vagy morzsold el, és a felét tedd a mascarponés réteg tetejére.
8. Rakj ki egy újabb adag babapiskótát.
9. A második babapiskótás rétegre jön a maradék gesztenye.
10. Végül a gesztenyés tiramisu tetejére kend a maradék mascarponés krémet.
11. Takard le egy fóliával, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.
12. Tálalás előtt szórd meg a gesztenyés tiramisu tetejét keserű kakaóporral, reszelt csokival.
Tippek a gesztenyés tiramisuhoz:
A tiramisu krémbe rakhatsz reszelt narancshéjat, ami nagyon jól passzol a gesztenyéhez, és ad egy kis frissességet neki.
A meggy szintén nagyon jól passzol a gesztenyéhez. A mascarponés réteg tetejét kirakhatod lecsöpögtetett meggybefőtt szemekkel.
A rumos kávét helyettesítheted meggylekvárral. A meggylekvárt melegítsd fel egy kevés vízzel, hogy sűrű öntetet kapj, és ebbe mártogasd a babapiskótákat.
Ha szereted a gesztenyés desszerteket, próbáld ki a gesztenye tortát is!