A savanykás meggy nagyon jól illik a krémes tiramisuhoz, egyszer próbáld ki mindenképpen a meggyes tiramisut, mert garantáltan imádni fogod!
Ebben a receptben a legegyszerűbb elkészítési módot ismerheted meg meggybefőttel, de lehet friss meggyből is készíteni, de akkor a meggyet cukorral fel kell főzni.
Ez a meggyes tiramisu tojás nélkül készül, mivel a leggyakrabban nyáron készítjük, és ilyenkor biztonságosabb a nyers tojást hanyagolni.
Az eredeti tiramisuba szoktak alkoholt is rakni, ha szeretnéd feldobhatod egy kevés meggylikőrrel, vagy meggypálinkával. Azt a meggylébe kell keverni, és abba kell a babapiskótát mártani.
Fűszerekkel is meg lehet bolondítani, a fahéj nagyon jól illik a meggyhez.
Készíthetsz belőle csokis meggyes tiramisut is, hiszen ez a két alapanyag nagyon jól illik egymáshoz. A tetejére, és a rétegek közé is rakhasz reszelt csokoládét.
Meggyes tiramisu hozzávalók:
- 350 g babapiskóta
- 500 g mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 180 g porcukor
- 1 üveg meggybefőtt
- kakaópor vagy reszelt csoki a tetejére
Meggyes tiramisu elkészítése:
1 A mascarponét keverd habosra a cukor felével.
2. A behűtött tejszínből verjél habot a porcukor másik felével.
3. Add a mascarponéhoz a tejszínhabot és óvatosan keverd össze.
4. A babapiskótákat mártsd bele a meggybefőtt levébe, és rakd ki vele egy tál alját.
5. A babapiskóta rétegre osszlasd el a meggybefőtt szemeket.
6. Egyengesd el a mascarponés krém felét.
7. Jön egy új réteg meggybefőtt lébe mártott babapiskóta.
8. Egy réteg meggyszemek.
9. Végül a maradék mascarponés krém.
10. A meggyes tiramisut rakd a hűtőbe pár órára.
11. Tálalás előtt szórd meg a meggyes tiramisu tetejét kakaóporral vagy reszelt csokival.