Lágy, krémes tiramisu desszert ropogós oreo keksz morzsával.
Oreo tiramisu hozzávalók:
- 150 g babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 200 ml tejszín 30%
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 40 g porcukor
- 7 db + 4 db oreo keksz
- 1 dl feketekávé
- kakaópor a tetejére
Oreo tiramisu elkészítése:
1. Készítsd el a feketekávét és hűtsd ki.
2. Tedd az 7 db oreo kekszeket egy aprító gépbe, és aprítsd morzsásra.
3. A mascarponét keverd össze a cukorral és a vanília kivonattal.
4. A tejszínből verj habot, nem kell hogy teljesen kemény hab legyen.
5. A tejszín felét és az oreo keksz morzsát keverd a mascarponés krémhez, majd a tejszín második felét már óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze. Kóstold meg a krémet, ha édesebben szereted, adjál még hozzá cukrot.
6. A babapiskótákat mártsd a kávéba, de csak rövid ideig, kb. 1 másodpercig mindkét oldalát, és fontos, hogy a kávé szobahőmérsékletű legyen, ne forró. Ha meleg kávéba mártod a piskótákat, akkor könnyen elázhatnak.
7. Rakosgasd a kávéba mártott babapiskótákat egymás mellé egy tálba, vagy kisebb tálkákba, ha pohár desszertként akarod elkészíteni.
8. Ha végig raktál egy sor babapiskótát, tedd rá a tiramisu krém felét.
9. Folytasd tovább a piskóták mártogatását, és tegyél ki még egy sort, a mascarpone krém tetejére.
10. A piskóták tetejére rakd a masacarpone krém másik felét, és egyengesd el. Tedd a hűtőbe az oreo tiramisut.
11. Tálalás előtt aprítsd fel a maradék 4 db oreo kekszet, és a keksz morzsát szórd a tiramisu tetejére.