Szaftos csokis brownie, lágy mascarponés krémmel a tetején. Ki tudna ellenállni a tiramisu browninak?
Tiramisu brownie hozzávalók:
20 x 20 cm-es tepsihez
Browniehoz:
- 20 dkg étcsoki
- 16 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 8 dkg vaj
- 3 db tojás
A tiramisu krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 evőkanál cukor
- 1 kanál porcukor
- 1 dl espresso kávé
- kakaópor
Tiramisu brownie elkészítése:
1.Tördeld a csokit egy tálba, add hozzá a vajat, és olvaszd fel gőz felett, vagy mikróban. Hagyd langyosra hűlni.
2. Üsd egy másik tálba a tojásokat, add hozzá a cukrot és egy kézi robotgép segítségével keverd fehéredésig.
3. A tojásos keveréket add az olvasztott csokihoz és keverd simára.
4. Add a lisztet is a masszához és keverd simára.
5. Tedd a brownie masszáját egy sütőpapírral bélelt 180 fokra előmelegített tepsibe, és süsd 30 percig.
6. Ha a brownie megsült, vedd ki a sütőből és hűtsd ki.
7. A szobahőmérsékletű mascarponét keverd simára a cukorral és a vaníliakivonattal.
8. A hideg tejszínből vérjél habot, közben adagold hozzá a porcukrot..
9. A tejszínhab felét keverd a mascarponés krémhez, lazítsd fel.
10. A tejszínhab másik felét már óvatosan keverd a krémhez.
11. A brownie tetejét locsold meg a kávéval, ettől még szaftosabb lesz.
12. Kend a tiramisu krémet a brownie tetejére.
13. Tedd a tiramisu browniet a hűtőbe legalább egy órára.
14. Tálalás előtt szórd meg kakaóporral.
Ha szereted a brownie-t nézd meg ezeket a recepteket is: