Duplán epres tiramisu tojás nélkül tejszínnel, kávé nélkül, gyerekek is bátran fogyaszthatják, garantáltan imádni fogják!
Epres tiramisu hozzávalók:
- 15 dkg babapiskóta
- 25 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 3 evőkanál eperlekvár
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 4 dkg porcukor
Epres tiramisu recept:
Először az epres tiramisu összetevőit készítsd el:
1.Az eperlekvárt egy kevés vízzel melegítsd fel, a lényeg, hogy eperszószt sűrűségű legyen, majd hűtsd ki.
2. Szitáld a porcukrot a mascarponéhoz, add hozzá a vanília kivonatot és keverd simára.
3. A hideg tejszínből egy kézi robotgép segítségével készíts tejszínhabot.
4. A tejszínhab felét keverd a mascarponés krémhez.
5. A tejszínhab második felét már óvatos mozdulatokkal keverd a mascarponéhoz, hogy a hab ne törjön össze.
6. Pucold meg az epret és darabold fel.
Minden alapanyag elkészült, most jön az epres tiramisu összeállítása:
7. A babapiskótákat mártsd meg az eperszószban, és rakj ki egy réteget belőlük.
8. Az epres babapiskótákra kend a mascarpone krém felét.
9. A mascarpone réteg tetejére tedd a feldarabolt eper felét.
10. Ezt követően jön egy újabb réteg babapiskóta, majd mascarpone, és a tetejére eper.
11. Tedd az epres tiramisut a hűtőbe legalább 3 órára, hogy az ízek összeérjenek.