Tiramisu krém receptek

tiramisu krém receptek

A tiramisunak a krém adja meg a karakterét. Nézd meg tiramisu krém válogatásunkat, ahol megtalálod az eredeti, tojás nélküli, pudinggal készült és egyéb variációkat!

Tiramisu krém eredeti

Hozzávalók:

  • 300 g mascarpone
  • 3 db tojás sárgája
  • 4,5 evőkanál kristálycukor

Eredeti tiramisu krém elkészítése roppant egyszerű:

1.Válaszd szét a tojásokat, és a tojások sárgáját keverd habosra a cukorral.

2. Keverd a mascarponét óvatosan, több részletben a cukros tojáshabhoz.

 

Tiramisu krémek tojás nélkül

Sokan ódzkodnak a nyers tojás használatától. Íme néhány tiramisu krém recept, amik tojás nélkül készülnek.

 

Tiramisu krém tejszínnel

A tojás helyettesítésére egyik lehetőség, ha tejszínnel készíted.

Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tejszín 30%
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 40 g porcukor

Tiramisu krém tejszínnel elkészítése:

1. A mascarponét keverd össze a cukorral és a vanília kivonattal. Ha a mascarponét felhasználás előtt kiveszed a hűtőből, akkor könnyebb keverni.

2. A tejszínből verj habot, nem kell hogy teljesen kemény hab legyen. A tejszínt felhasználás előtt legalább 24 óráig hűtőben tárold, mert úgy lehet csak habot verni belőle.

3. A tejszín felét keverd a mascarponés krémhez, majd a tejszín második felét már óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze. Kóstold meg a krémet, ha édesebben szereted, adjál még hozzá cukrot.

 

Tiramisu krém pudingból

Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 1 tasak vaníliás pudingpor (40 g)
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítése:

1.Első lépésként a pudingot készítsd el. Ez nagyban függ attól, hogy milyen márkájú pudingot vásároltál, főzés nélkülit, vagy olyat amit főzni kell. A legbiztosabb, ha a puding csomagolásán lévő elkészítési útmutatót követed. Én olyan pudingport használtam, amit főzni kell, és ami nem tartalmaz cukrot. Ha a tiédben már van cukor, akkor nem kell hozzáadni. Az én pudingporomat úgy kell elkészíteni, hogy a pudingport, a 4 evőkanál cukrot 1 dl tejben simára keverem. 4 dl tejet felforralok, lehúzom a tűzről, és hozzáadom a csomómentesre kevert pudingport. Majd visszateszem a tűzre, és folyamatosan kevergetve, kb. 1 percig főzöm, majd hagyom kihűlni.

2. A mascarponét keverd össze a kihűlt pudinggal. Kóstold meg, és ha édesebbet szeretnél, akkor adjál még hozzá cukrot.

 

Tiramisu krém Gordon Ramsaytől

Hozzávalók:

  • 40 g porcukor
  • 225 g mascarpone
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 4 evőkanál Marsala
  • 150 ml habtejszín
  • 0,5 dl fekete kávé

Elkészítése:

1.Tedd egy tálba a habtejszínt és a porcukrot, és keverd simára. Nem kell kemény habot verni belőle.

2. Egy másik tálba tedd a mascarponét, vanília kivonatot, marsalát, és keverd simára.

3. Add a hideg kávét a mascarponés krémhez, és keverd el.

4. Keverd óvatosan a tejszínt a mascarponéhoz. A krém elég folyós lesz, ne lepődj meg, a hűtőben még dermedni fog.

tiramisu krém ötletek

 

Tiramisu krém mascarpone nélkül

Tiramisu krém vajkrémmel és tojással

Ha nem akarsz mascarponét használni, vajkrémmel helyettesítheted, így hamis tiramisut tudsz készíteni.

Hozzávalók:

  • 30 dkg vajkrém
  • 3 db tojás
  • 7,5 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1.Válaszd szét a tojásokat.

2. A tojások sárgáját keverd fehéredésig a cukorral.

3. Add a vajkrémet a tojássárgájás keverékhez.

4. Verj a tojásfehérjéből habot, és óvatosan keverd a vajkrémes keverékhez.

 

Tiramisu krém vajkrémmel tojás nélkül

Hozzávalók:

  • 25 dkg natúr vajkrém
  • 2 dl habtejszín (30%)
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

1.A vajkrémet keverd simára a vaníliás cukorral.

2. A behűtött habtejszínből verjél habot.

3. Add a tejszínhab felét a vajkrémhez, keverd össze, ezzel lazítsd fel a krémet.

4. A tejszínhab második felét óvatosan, keverd a krémhez.