A tiramisunak a krém adja meg a karakterét. Nézd meg tiramisu krém válogatásunkat, ahol megtalálod az eredeti, tojás nélküli, pudinggal készült és egyéb variációkat!
Tiramisu krém eredeti
Hozzávalók:
- 300 g mascarpone
- 3 db tojás sárgája
- 4,5 evőkanál kristálycukor
Eredeti tiramisu krém elkészítése roppant egyszerű:
1.Válaszd szét a tojásokat, és a tojások sárgáját keverd habosra a cukorral.
2. Keverd a mascarponét óvatosan, több részletben a cukros tojáshabhoz.
Tiramisu krémek tojás nélkül
Sokan ódzkodnak a nyers tojás használatától. Íme néhány tiramisu krém recept, amik tojás nélkül készülnek.
Tiramisu krém tejszínnel
A tojás helyettesítésére egyik lehetőség, ha tejszínnel készíted.
Hozzávalók:
- 250 g mascarpone
- 200 ml tejszín 30%
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 40 g porcukor
Tiramisu krém tejszínnel elkészítése:
1. A mascarponét keverd össze a cukorral és a vanília kivonattal. Ha a mascarponét felhasználás előtt kiveszed a hűtőből, akkor könnyebb keverni.
2. A tejszínből verj habot, nem kell hogy teljesen kemény hab legyen. A tejszínt felhasználás előtt legalább 24 óráig hűtőben tárold, mert úgy lehet csak habot verni belőle.
3. A tejszín felét keverd a mascarponés krémhez, majd a tejszín második felét már óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze. Kóstold meg a krémet, ha édesebben szereted, adjál még hozzá cukrot.
Tiramisu krém pudingból
Hozzávalók:
- 250 g mascarpone
- 1 tasak vaníliás pudingpor (40 g)
- 5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
Elkészítése:
1.Első lépésként a pudingot készítsd el. Ez nagyban függ attól, hogy milyen márkájú pudingot vásároltál, főzés nélkülit, vagy olyat amit főzni kell. A legbiztosabb, ha a puding csomagolásán lévő elkészítési útmutatót követed. Én olyan pudingport használtam, amit főzni kell, és ami nem tartalmaz cukrot. Ha a tiédben már van cukor, akkor nem kell hozzáadni. Az én pudingporomat úgy kell elkészíteni, hogy a pudingport, a 4 evőkanál cukrot 1 dl tejben simára keverem. 4 dl tejet felforralok, lehúzom a tűzről, és hozzáadom a csomómentesre kevert pudingport. Majd visszateszem a tűzre, és folyamatosan kevergetve, kb. 1 percig főzöm, majd hagyom kihűlni.
2. A mascarponét keverd össze a kihűlt pudinggal. Kóstold meg, és ha édesebbet szeretnél, akkor adjál még hozzá cukrot.
Tiramisu krém Gordon Ramsaytől
Hozzávalók:
- 40 g porcukor
- 225 g mascarpone
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 4 evőkanál Marsala
- 150 ml habtejszín
- 0,5 dl fekete kávé
Elkészítése:
1.Tedd egy tálba a habtejszínt és a porcukrot, és keverd simára. Nem kell kemény habot verni belőle.
2. Egy másik tálba tedd a mascarponét, vanília kivonatot, marsalát, és keverd simára.
3. Add a hideg kávét a mascarponés krémhez, és keverd el.
4. Keverd óvatosan a tejszínt a mascarponéhoz. A krém elég folyós lesz, ne lepődj meg, a hűtőben még dermedni fog.
Tiramisu krém mascarpone nélkül
Tiramisu krém vajkrémmel és tojással
Ha nem akarsz mascarponét használni, vajkrémmel helyettesítheted, így hamis tiramisut tudsz készíteni.
Hozzávalók:
- 30 dkg vajkrém
- 3 db tojás
- 7,5 dkg kristálycukor
Elkészítés:
1.Válaszd szét a tojásokat.
2. A tojások sárgáját keverd fehéredésig a cukorral.
3. Add a vajkrémet a tojássárgájás keverékhez.
4. Verj a tojásfehérjéből habot, és óvatosan keverd a vajkrémes keverékhez.
Tiramisu krém vajkrémmel tojás nélkül
Hozzávalók:
- 25 dkg natúr vajkrém
- 2 dl habtejszín (30%)
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
1.A vajkrémet keverd simára a vaníliás cukorral.
2. A behűtött habtejszínből verjél habot.
3. Add a tejszínhab felét a vajkrémhez, keverd össze, ezzel lazítsd fel a krémet.
4. A tejszínhab második felét óvatosan, keverd a krémhez.