Tiramisu gyerekeknek – 5 recept

tiramisu gyerekeknek

Tiramisu az egyik legkedveltebb desszert, hiszen annyira finom krémes, ráadásul egyszerűen sütés nélkül készül. Csak hát van benne pár olyan alapanyag, ami nem igazán gyerekbarát. Szerencsére a gyerekeknek sem kell lemondani erről az isteni finom desszertről, összegyűjtöttünk 5 tiramisut gyerekeknek, mindenki megtalálja a kedvencét.

Mire figyeljünk, ha gyerekeknek készítünk tiramisut?

Ne tartalmazzon alkoholt, ezt egyszerű megoldani, mert ki is lehet hagyni a receptből, vagy aromával lehet helyettesíteni.

Kávémentes legyen, hiszen a kávé nem igazán gyerekbarát, és ki szeretné felpörgetni a gyerekét. A kávét lehet helyettesíteni kakaóval vagy gyümölcsökkel.

Kerüljük a nyers tojást. Sokan meglepődnek, mikor megtudják, hogy az eredeti tiramisu nyers tojással készül. Ezt is biztonságosabb kerülni, sok felnőtt is kifejezetten a tojás nélküli tiramisu recepteket preferálja, van több módszer is tojásmentes tiramisu krém készítéséhez.

5 tiramisu gyerekeknek

Kakaós tiramisu

Ez a legegyszerűbb gyerek tiramisu recept, kávé helyett kakaóval, természetesen nyers tojás nélkül.

Kakaós tiramisu teljes recept itt.

kakaós tiramisu

Málnás tiramisu

A málnás tiramisu szintén kakaóval készül, de a krémbe friss málna is kerül. Friss, gyümölcsös, és isteni finom!

Málnás tiramisu recept itt.

málnás tiramisu tojás nélkül

Csokis banános tiramisu

A banán a gyerekek egyik kedvenc gyümölcse, amit a tiramisuba is rakhatsz. A banán olvasztott csoki egészíti ki, a babapiskótákat ebbe kell beleforgatni.

Banános tiramisu recept itt.

banános tiramisu

Epres tiramisu

Ez a tiramisu teljes mértékben koffeinmentes, se kávé, se kakaó nincs benne. A babapiskótákat epres szószba kell forgatni, és a krémbe és a tiramisu tetejére is eper kerül.

Epres tiramisu recept itt.

duplán epres tiramisu tojás nélkül, kávé nélkül tejszínnel

 

Kókuszkocka tiramisu

Ez a recept egy kicsit kakukktojás, mert nem babapiskótából készül, mint a tiramisu általában, hanem kókuszkocka piskótából. A csokiba és kókuszba mártott piskóták vannak rétegezve tiramisu krémmel. Kávémentes, nyers tojásmentes igazán finom gyerek tiramisu.

Kókuszkocka tiramisu recept itt.

kókuszkocka tiramisu

Summary
recipe image
Recipe Name
Tiramisu gyerekeknek
Author Name
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)