Epres fehércsokis tiramisu

epres fehércsokis tiramisu

Epres fehércsokis tiramisu finom, látványos desszert, akár ünnepekre is!

Epres fehércsokis tiramisu hozzávalók:

  • 15 dkg babapiskóta
  • 25 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál eperlekvár
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 4 dkg porcukor
  • 5 dkg fehércsoki

Epres fehércsokis tiramisu recept:

6 adag

Először az epres fehércsokis tiramisu összetevőit készítsd el:

1.Az eperlekvárt egy kevés vízzel melegítsd fel, a lényeg, hogy eperszószt sűrűségű legyen, majd hűtsd ki.

2. Szitáld a porcukrot a mascarponéhoz, add hozzá a vanília kivonatot és keverd simára.

3. A hideg tejszínből egy kézi robotgép segítségével készíts tejszínhabot.

4. A tejszínhab felét keverd a mascarponés krémhez.

5. A tejszínhab második felét már óvatos mozdulatokkal keverd a mascarponéhoz, hogy a hab ne törjön össze.

tiramisu krém tejszínnel

6. Pucold meg az epret és darabold fel. Néhány eperszemet tegyél félre a tiramisu díszítéséhez.

Minden alapanyag elkészült, most jön az epres fehércsokis tiramisu összeállítása:

7. A babapiskótákat mártsd meg az eperszószban, törd félbe, és tedd egy tálalópohárba.

 

8. Az epres babapiskótákra habzsákból vagy kanállal tegyél egy adag mascarpone krémet.

9. A mascarpone réteg tetejére tegyél egy adag feldarabolt epret, és reszelj rá fehércsokit.

 

10. Ezt követően jön egy újabb réteg babapiskóta, mascarpone, eper, fehércsoki és mascarpone.

11. A tiramisu tetejére tegyél egy szem epret, locsold meg egy kevés eperszósszal, és szórd meg reszelt fehércsokival.

11. Tedd az epres fehércsokis tiramisut a hűtőbe legalább 3 órára, hogy az ízek összeérjenek.

Az epres fehércsokis tiramisut nem csak pohárban, hanem hagyományos módon tálban is elkészítheted.