A legtöbb szakácsnak van saját tiramisu receptje. Hogyan készíti Borbás Marcsi a tiramisut? A cikkből kiderül!
Borbás Marcsi az eredeti tiramisu receptet követi, azaz tojással készíti a tiramisu krémjét, de a krémet narancshéjjal és narancsvirággal ízesíti, ettől lesz különleges, igazán karácsonyi desszert.
Hozzávalók:
- 30 db babapiskóta
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg cukor
- 4 db tojás
- 3 dl kávé
- 2 evőkanál rum
- 1 db narancs
- 1 evőkanál narancsvirágvíz
- kakaópor
Borbás Marcsi tiramisu receptje
1 Válaszd szét a tojásokat.
2. Adj 5 dkg cukrot a tojásfehérjékhez és verj belőle lágy habot.
3. Adj 5 dkg cukrot a tojássárgájákhoz és konyhai robotgéppel keverd habosra.
4. A tojássárgás masszát keverd a mascarponéhoz egy spatulával, keverd egyneműre.
5. A tojássárgás mascarponés krémet keverd a tojásfehérjéhez, szintén spatulával.
6. Adj a krémhez egy kevés narancsvirágvizet.
7. Reszelj a tiramisu krémhez 1 db narancsnak a héját.
8. A kávéhoz öntsd hozzá a rumot.
9. Egy porcelán tál aljára rakj egy kevés tiramisu krémet.
10. Mártsd a babapiskótákat a rumos kávéba, és rakd ki vele a tál alját.
11. A babapiskóta rétegre tegyél egy adag krémet és addig folytasd a babapiskóta és a krém rétegzését, míg el nem fogy az alapanyag.
12. A tiramisu legfelső rétege krém legyen, amit egyengess el, majd szórd meg kakaóporral.
Próbáld ki ezeket a recepteket is:
Nézd meg a videót is a tiramisu készítéséről: