Borbás Marcsi tiramisu receptje

Borbás Marcsi tiramisu recept

A legtöbb szakácsnak van saját tiramisu receptje. Hogyan készíti Borbás Marcsi a tiramisut? A cikkből kiderül!

Borbás Marcsi az eredeti tiramisu receptet követi, azaz tojással készíti a tiramisu krémjét, de a krémet narancshéjjal és narancsvirággal ízesíti, ettől lesz különleges, igazán karácsonyi desszert.

Hozzávalók:

  • 30 db babapiskóta
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 3 dl kávé
  • 2 evőkanál rum
  • 1 db narancs
  • 1 evőkanál narancsvirágvíz
  • kakaópor

Borbás Marcsi tiramisu receptje

1 Válaszd szét a tojásokat.

2. Adj 5 dkg cukrot a tojásfehérjékhez és verj belőle lágy habot.

3. Adj 5 dkg cukrot a tojássárgájákhoz és konyhai robotgéppel keverd habosra.

4. A tojássárgás masszát keverd a mascarponéhoz egy spatulával, keverd egyneműre.

5. A tojássárgás mascarponés krémet keverd a tojásfehérjéhez, szintén spatulával.

6. Adj a krémhez egy kevés narancsvirágvizet.

7. Reszelj a tiramisu krémhez 1 db narancsnak a héját.

8. A kávéhoz öntsd hozzá a rumot.

9. Egy porcelán tál aljára rakj egy kevés tiramisu krémet.

10. Mártsd a babapiskótákat a rumos kávéba, és rakd ki vele a tál alját.

11. A babapiskóta rétegre tegyél egy adag krémet és addig folytasd a babapiskóta és a krém rétegzését, míg el nem fogy az alapanyag.

12. A tiramisu legfelső rétege krém legyen, amit egyengess el, majd szórd meg kakaóporral.

Próbáld ki ezeket a recepteket is:

Nézd meg a videót is a tiramisu készítéséről: