Epres fehércsokis tiramisu finom, látványos desszert, akár ünnepekre is!
Epres fehércsokis tiramisu hozzávalók:
- 15 dkg babapiskóta
- 25 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 3 evőkanál eperlekvár
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 4 dkg porcukor
- 5 dkg fehércsoki
Epres fehércsokis tiramisu recept:
6 adag
Először az epres fehércsokis tiramisu összetevőit készítsd el:
1.Az eperlekvárt egy kevés vízzel melegítsd fel, a lényeg, hogy eperszószt sűrűségű legyen, majd hűtsd ki.
2. Szitáld a porcukrot a mascarponéhoz, add hozzá a vanília kivonatot és keverd simára.
3. A hideg tejszínből egy kézi robotgép segítségével készíts tejszínhabot.
4. A tejszínhab felét keverd a mascarponés krémhez.
5. A tejszínhab második felét már óvatos mozdulatokkal keverd a mascarponéhoz, hogy a hab ne törjön össze.
6. Pucold meg az epret és darabold fel. Néhány eperszemet tegyél félre a tiramisu díszítéséhez.
Minden alapanyag elkészült, most jön az epres fehércsokis tiramisu összeállítása:
7. A babapiskótákat mártsd meg az eperszószban, törd félbe, és tedd egy tálalópohárba.
8. Az epres babapiskótákra habzsákból vagy kanállal tegyél egy adag mascarpone krémet.
9. A mascarpone réteg tetejére tegyél egy adag feldarabolt epret, és reszelj rá fehércsokit.
10. Ezt követően jön egy újabb réteg babapiskóta, mascarpone, eper, fehércsoki és mascarpone.
11. A tiramisu tetejére tegyél egy szem epret, locsold meg egy kevés eperszósszal, és szórd meg reszelt fehércsokival.
11. Tedd az epres fehércsokis tiramisut a hűtőbe legalább 3 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Az epres fehércsokis tiramisut nem csak pohárban, hanem hagyományos módon tálban is elkészítheted.