Epres fehércsokis tiramisu

epres fehércsokis tiramisu

Epres fehércsokis tiramisu finom, látványos desszert, akár ünnepekre is!

Epres fehércsokis tiramisu hozzávalók:

  • 15 dkg babapiskóta
  • 25 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál eperlekvár
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 4 dkg porcukor
  • 5 dkg fehércsoki

Epres fehércsokis tiramisu recept:

6 adag

Először az epres fehércsokis tiramisu összetevőit készítsd el:

1.Az eperlekvárt egy kevés vízzel melegítsd fel, a lényeg, hogy eperszószt sűrűségű legyen, majd hűtsd ki.

2. Szitáld a porcukrot a mascarponéhoz, add hozzá a vanília kivonatot és keverd simára.

3. A hideg tejszínből egy kézi robotgép segítségével készíts tejszínhabot.

4. A tejszínhab felét keverd a mascarponés krémhez.

5. A tejszínhab második felét már óvatos mozdulatokkal keverd a mascarponéhoz, hogy a hab ne törjön össze.

tiramisu krém tejszínnel

6. Pucold meg az epret és darabold fel. Néhány eperszemet tegyél félre a tiramisu díszítéséhez.

Minden alapanyag elkészült, most jön az epres fehércsokis tiramisu összeállítása:

7. A babapiskótákat mártsd meg az eperszószban, törd félbe, és tedd egy tálalópohárba.

 

8. Az epres babapiskótákra habzsákból vagy kanállal tegyél egy adag mascarpone krémet.

9. A mascarpone réteg tetejére tegyél egy adag feldarabolt epret, és reszelj rá fehércsokit.

 

10. Ezt követően jön egy újabb réteg babapiskóta, mascarpone, eper, fehércsoki és mascarpone.

11. A tiramisu tetejére tegyél egy szem epret, locsold meg egy kevés eperszósszal, és szórd meg reszelt fehércsokival.

11. Tedd az epres fehércsokis tiramisut a hűtőbe legalább 3 órára, hogy az ízek összeérjenek.

Az epres fehércsokis tiramisut nem csak pohárban, hanem hagyományos módon tálban is elkészítheted.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Epres fehércsokis tiramisu
Published On
Preparation Time
Total Time