Tiramisu pudinggal tojás nélkül

tiramisu pudinggal tojás nélkül

Az egyik módszer, ha nem szeretnél nyers tojást használni, ha a tiramisut pudinggal készíted el. Íme a recept:

Tiramisu pudinggal hozzávalók:

  • 200 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl fekete kávé
  • 1 evőkanál rum (elhagyható)
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor (40 g)
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor

Tiramisu pudinggal elkészítése:

1.Első lépésként a pudingot készítsd el. Ez nagyban függ attól, hogy milyen márkájú pudingot vásároltál, főzés nélkülit, vagy olyat amit főzni kell. A legbiztosabb, ha a puding csomagolásán lévő elkészítési útmutatót követed. Én olyan pudingport használtam, amit főzni kell, és ami nem tartalmaz cukrot. Ha a tiédben már van cukor, akkor nem kell hozzáadni. Az én pudingporomat úgy kell elkészíteni, hogy a pudingport, a 4 evőkanál cukrot 1 dl tejben simára keverem. 4 dl tejet felforralok, lehúzom a tűzről, és hozzáadom a csomómentesre kevert pudingport. Majd visszateszem a tűzre, és folyamatosan kevergetve, kb. 1 percig főzöm, majd hagyom kihűlni.

2. A pudingos tiramisu készítését akkor folytasd, ha a puding már kihűlt.

3. Készítsd el a fekete kávét, és add hozzá a rumot ha használod.

4. A mascarponét keverd össze a kihűlt pudinggal. Kóstold meg, és ha édesebbet szeretnél, akkor adjál még hozzá cukrot.

5. A babapiskótákat mártsd bele a kihűlt kávéba. Figyelj arra, hogy csak rövid ideig mártsd a kávéba, hogy ne ázzanak el.

6. Egy tál alját rakjál ki kávéba áztatott babapiskótával.

7. A babapiskóták tetejét kend meg a pudingos tiramisu krémmel.

8. A krémet szórd meg kakaóporral.

9. Jön egy újabb adag babapiskóta, majd megint krém, és végül kakaópor.

10. A pudingos tiramisut tedd letakarva a hűtőbe legalább 3-4 órára, hogy a piskóta megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.