Az egyik módszer, ha nem szeretnél nyers tojást használni, ha a tiramisut pudinggal készíted el. Íme a recept:
Tiramisu pudinggal hozzávalók:
- 200 g babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 2 dl fekete kávé
- 1 evőkanál rum (elhagyható)
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 tasak vaníliás pudingpor (40 g)
- 5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
Tiramisu pudinggal elkészítése:
1.Első lépésként a pudingot készítsd el. Ez nagyban függ attól, hogy milyen márkájú pudingot vásároltál, főzés nélkülit, vagy olyat amit főzni kell. A legbiztosabb, ha a puding csomagolásán lévő elkészítési útmutatót követed. Én olyan pudingport használtam, amit főzni kell, és ami nem tartalmaz cukrot. Ha a tiédben már van cukor, akkor nem kell hozzáadni. Az én pudingporomat úgy kell elkészíteni, hogy a pudingport, a 4 evőkanál cukrot 1 dl tejben simára keverem. 4 dl tejet felforralok, lehúzom a tűzről, és hozzáadom a csomómentesre kevert pudingport. Majd visszateszem a tűzre, és folyamatosan kevergetve, kb. 1 percig főzöm, majd hagyom kihűlni.
2. A pudingos tiramisu készítését akkor folytasd, ha a puding már kihűlt.
3. Készítsd el a fekete kávét, és add hozzá a rumot ha használod.
4. A mascarponét keverd össze a kihűlt pudinggal. Kóstold meg, és ha édesebbet szeretnél, akkor adjál még hozzá cukrot.
5. A babapiskótákat mártsd bele a kihűlt kávéba. Figyelj arra, hogy csak rövid ideig mártsd a kávéba, hogy ne ázzanak el.
6. Egy tál alját rakjál ki kávéba áztatott babapiskótával.
7. A babapiskóták tetejét kend meg a pudingos tiramisu krémmel.
8. A krémet szórd meg kakaóporral.
9. Jön egy újabb adag babapiskóta, majd megint krém, és végül kakaópor.
10. A pudingos tiramisut tedd letakarva a hűtőbe legalább 3-4 órára, hogy a piskóta megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.