Erdei gyümölcsös tiramisu tojás nélkül tejszínnel, kávé nélkül, gyerekek is bátran fogyaszthatják, garantáltan imádni fogják! Fagyasztott gyümölcsöt is lehet használni, így egész évben készülhet, nem csak nyáron.
Ez a recept nem túlságosan édes, inkább savanykás, de a cukor mennyiségét lehet ízlés szerint növelni.
A tejet, amiben a piskótát megmártjuk lehet ízesíteni gyümölcspálinkával vagy rummal, így már nem lesz gyerekbarát.
Erdei gyümölcsös tiramisu hozzávalók:
- 25 dkg babapiskóta
- 2 dl tej
- 40 dkg erdei gyümölcs
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 4 dkg porcukor
Erdei gyümölcsös tiramisu recept:
1 Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, akkor engedd fel.
2. Szitáld a porcukrot a mascarponéhoz és keverd simára.
3. A hideg tejszínből egy kézi robotgép segítségével készíts tejszínhabot.
4. A tejszínhab felét keverd a mascarponés krémhez.
5. A tejszínhab második felét már óvatos mozdulatokkal keverd a mascarponéhoz, hogy a hab ne törjön össze.
6. Langyosítsd meg a tejet.
Minden alapanyag elkészült, most jön az erdei gyümölcsös tiramisu összeállítása:
7. A babapiskótákat mártsd meg a tejben, és rakj ki egy réteget egy tál aljában.
8. Az babapiskóta rétegre kend a mascarpone krém felét.
9. A mascarpone réteg tetejére tedd az erdei gyümölcs felét.
10. Ezt követően jön egy újabb réteg babapiskóta, majd mascarpone, és a tetejére erdei gyümölcs.
11. Tedd az erdei gyümölcsös tiramisut a hűtőbe legalább 3 órára, hogy az ízek összeérjenek.