Hogyan készítsünk szeletelhető tiramisut? Megoldható a feladat, de azt tudnod kell, hogy az eredeti tiramisu egyáltalán nem egy szeletelhető sütemény, hanem sokkal inkább egy pohárkrém szerű lágy desszert. Éppen ezért ha szeletelhető tiramisut szeretnél készíteni, akkor szükség lesz egy egy olyan hozzávalóra, ami alapból nincs a tiramisuban, ez pedig a zselatin. A zselatin fogja a tiramisu krémet egyben tartani, hogy szeletelhető legyen a végeredmény.
Hozzávalók:
- 30 db babapiskóta
- 2 dl presszókávé
- 25 dkg mascarpone
- 3 db tojássárgája
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl tej
- 3 dl habtejszín
- 10 g zselatin
- kakaópor a tetejére
Szeletelhető tiramisu elkészítése:
1 A tiramisu krémet gőz fölött kell majd készíteni, ehhez egy lábosban melegíts vizet.
2. Egy edényben, amit majd a gőz fölé tudsz rakni keverd össze a tojássárgáját a cukorral fehéredésig.
3. Add a tejet a tojásos cukorhoz, keverd simára, majd gőz fölött folyamatosan kevergetve főzd, míg kb. tejföl sűrűségű krém nem lesz.
4. Hűtsd ki a krémet.
5. A zselatint old fel 0,5 dl vízben, és melegítsd fel.
6. A behűtött tejszínből verjél kemény habot.
7. Keverd habosra a mascarponét, és fokozatosan adagolva keverd hozzá a tojásos krémet.
8. Következő lépésként keverd a krémhez a zselatint.
9. Végül a tejszínhabot, így elkészült a szeletelhető tiramisu krémje.
10. A babapiskótákat mártsd a kávéba, majd rakj ki egy réteget belőlük egy tál aljára.
11. A babapiskóta rétegre kend a tiramisu krém felét.
12. Rakj ki még egy réteg kávéba mártott babapiskótát.
13. Végül kend a maradék krémet a tetejére.
14. Tedd a tiramisut a hűtőbe egy éjszakára. Így az ízek is jobban összeérnek, és a hűtés abban is segít, hogy könnyen szeletelhető legyen.
15. Tálalás előtt szórd meg a tetejét kakaóporral, szeleteld fel és tálald.