Mi történik, ha keresztezzük az amerikaiak és az olaszok kedvenc desszertjét? Egy még jobbat kapunk, a tiramisu amerikai palacsintát!
Tiramisu amerikai palacsinta hozzávalók:
kakaós palacsintához:
- 140 g liszt
- 40 g kakaópor (cukrozatlan)
- 295 ml tej
- 1 tojás
- 6 dkg vaj
- 30 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 14 g sütőpor
tiramisu krémhez:
- 250 g mascarpone
- 200 ml tejszín 30%
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 40 g porcukor
tálaláshoz:
- 1 dl feketekávé
- kakaópor a tetejére
Tiramisu amerikai palacsinta elkészítése:
Először a tiramisu krémet készítsd el:
1. A mascarponét keverd össze a cukorral és a vanília kivonattal.
2. A tejszínből verj habot, nem kell hogy teljesen kemény hab legyen.
3. A tejszín felét keverd a mascarponés krémhez, majd a tejszín második felét már óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze. Kóstold meg a krémet, ha édesebben szereted, adjál még hozzá cukrot.
4. Tedd a hűtőbe a krémet.
Készítsd el a kakaós amerikai palacsintákat:
1.Olvaszd fel és melegítsd meg a tejet, és mindkettőt hűtsd vissza langyosra.
2. Tedd egy edénybe a tojást, habard el, majd add hozzá a langyos tejet, és az olvasztott vajat és keverd össze.
3. Egy másik edénybe tedd a lisztet, kakaóport, sót, cukrot, sütőport és keverd össze.
4. Öntsd a tejes-vajas keveréket a lisztes-kakaós keverékhez, és egy villa segítségével keverd össze. Nem szabad túlkeverni, csak ameddig össze nem áll. Azt vedd számításba, hogy az amerikai palacsinta tésztája jóval sűrűbb, mint a Magyarországon megszokott palacsinta tésztának.
5. Melegíts fel egy serpenyőt vagy a sütőlapot, majd vedd vissza a lángot közepesre.
6. Tegyél egy kis vajat vagy olajat a serpenyőbe, de ha tapadásmentes edényt használsz, akkor ezt ki is hagyhatod.
7. Tegyél a serpenyőbe egy kb. fél deciliter mennyiségű tésztát, hogy egy kb. 8-10 cm átmérőjű palacsintát kapj.
8. Süsd a kakaós amerikai palacsintát közepes lángon míg a teteje kezd megszilárdulni, buborékok jelennek meg a tésztán és az alja meg nem sült.
9. Egy sütőlapát segítségével egy határozott mozdulattal fordítsd meg a kakaós amerikai palacsintát és süsd meg másik oldalát is. A másik oldal már gyorsabban sül, kb. fél perc elég neki.
Tiramisu amerikai palacsinta tálalása
1. Tegyél egy palacsintát a tányérra, és locsold meg kevés fekete kávéval.
2. Tégy 2-3 evőkanálnyi tiramisu krémet a palacsintára, és szórd meg a krém tetejét kakaóporral.
3. Jön egy újabb palacsinta, ezt is locsold meg kevés kávéval, tegyél rá krémet és kakaóport.
Tiramisu palacsinta feltekerős változatát itt találod.
További amerikai palacsinta recepteket találsz az amerikaipalacsinta.com oldalon!