Wichmann Anna a népszerű Annuskám gasztroblog szerzője akinek sok finomság mellett tiramisu receptje is van. Annuskám tiramisu receptjében az a különleges, hogy használ hozzá tojássárgáját, mint ahogy az eredeti tiramisu receptben is szerepel, de a tojás mellett tejszínhabbal is lágyítja a krémet. Mivel a tojássárgáját gőz fölött készíti, így akik nem kedvelik a nyers tojást nem kell aggódniuk, mert a tojás hőkezelve kerül a tiramisu krémbe.
Hozzávalók:
6 adaghoz
- 6 db tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 50 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 3,5 dl presszókávé
- 3 evőkanál rum (vagy amarettó, marsala)
- 40 db babapiskóta
- 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
Annuskám tiramisu receptje
1 Forralj vizet egy lábosban, amire úgy rá tudod rakni a keverőtálat, hogy nem ér bele a vízbe.
2. A tojások sárgáját tedd egy keverőtálba, add hozzá a cukrot, és gőz felett keverd kézirobotgéppel kb. 8-10 percig, míg sűrű és halvény krémet nem kapsz.
3. A tojásos krémhez keverd a hideg mascarponét, ami visszahűti majd a krémet.
4. A tejszínből verj kemény habot, és két részletben óvatosan forgasd a mascarponés krémhez.
5. Öntsd egy tálba a presszókávét és keverd hozzá a rumot, ha használsz.
6. A babapiskótákat forgasd meg a kávéban, és tegyél 20 db-ot egy 23×34 cm-es formába.
7. A babapiskóta rétegre simítsd a krém felét, és egyengesd el.
8. Mártsd a kávéba a maradék babapiskótát, és rakjál belőle egy újabb réteget.
9. Egyengesd el rajta a maradék krémet, és tedd a hűtőbe legalább 4 órára.
10. Tálalás előtt szórd meg a tetejét cukrozatlan kakaóporral.
Nézd meg ezeket a tiramisu recepteket is!





