Annuskám tiramisu receptje

Annuskám tiramisu receptje

Wichmann Anna a népszerű Annuskám gasztroblog szerzője akinek sok finomság mellett tiramisu receptje is van. Annuskám tiramisu receptjében az a különleges, hogy használ hozzá tojássárgáját, mint ahogy az eredeti tiramisu receptben is szerepel, de a tojás mellett tejszínhabbal is lágyítja a krémet. Mivel a tojássárgáját gőz fölött készíti, így akik nem kedvelik a nyers tojást nem kell aggódniuk, mert a tojás hőkezelve kerül a tiramisu krémbe.

Hozzávalók:

6 adaghoz

  • 6 db tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dl habtejszín
  • 3,5 dl presszókávé
  • 3 evőkanál rum (vagy amarettó, marsala)
  • 40 db babapiskóta
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

Annuskám tiramisu receptje

1 Forralj vizet egy lábosban, amire úgy rá tudod rakni a keverőtálat, hogy nem ér bele a vízbe.

2. A tojások sárgáját tedd egy keverőtálba, add hozzá a cukrot, és gőz felett keverd kézirobotgéppel kb. 8-10 percig, míg sűrű és halvény krémet nem kapsz.

3. A tojásos krémhez keverd a hideg mascarponét, ami visszahűti majd a krémet.

4. A tejszínből verj kemény habot, és két részletben óvatosan forgasd a mascarponés krémhez.

5. Öntsd egy tálba a presszókávét és keverd hozzá a rumot, ha használsz.

6. A babapiskótákat forgasd meg a kávéban, és tegyél 20 db-ot egy 23×34 cm-es formába.

7. A babapiskóta rétegre simítsd a krém felét, és egyengesd el.

8. Mártsd a kávéba a maradék babapiskótát, és rakjál belőle egy újabb réteget.

9. Egyengesd el rajta a maradék krémet, és tedd a hűtőbe legalább 4 órára.

10. Tálalás előtt szórd meg a tetejét cukrozatlan kakaóporral.

Summary
recipe image
Recipe Name
Annuskám tiramisu receptje
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)